left-shadow
Двама учители от област Търговище с награда „Константин Величков“ РИО Търговище Карта на сайта

down-shadow
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище

Двама учители от област Търговище с награда „Константин Величков“

     Навръх Деня на народните будители 1 ноември министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов отличи 8 учители от цялата страна с наградата „Константин Величков“. Тя се дава за принос в работата с ученици с изявени дарби, с деца и ученици с проблемно поведение, за развитието на способностите и компетентностите в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование, в придобиване на умения за лидерство и за използване на музеите за образователна среда. Сред гостите на официалната церемония по връчване на градите в сградата на Министерството на образованието и науката бе и началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева. 
     За постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение награда получи Валентина Костадинова-Дамянова, старши учител по изобразително изкуство в III ОУ „Петко Славейков“ в Търговище. В училището 70% от учениците са от уязвими групи и етнически малцинства. Г-жа Костадинова–Дамянова прилага арт-терапия. Чрез творчеството учениците изразяват себе си, дават отдушник на своите емоции, преживявания и страхове. Методът е предпочитан от учителя най-вече в клубните форми по изобразително изкуство. В групата за занимания по интереси „Зона – арт“ учителката често кани по-малки ученици със специални образователни потребности, на които не преподава. Това, по нейните думи, е работеща формула за откриване и „отглеждане“ на таланти.
     Таня Христова от ПГСС „Никола Пушкаров“ в град Попово е учител с най-добър урок в музей в конкурса, който се провежда в рамките на Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Иновативната педагогическа практика по български език и литература е от три урока, обединени в темата: „Възрожденски тур под крилото на Балкана – Калофер, Сопот, Копривщица“. Основната идея е учениците да посетят културни институции с национално значение – Националния музей „Христо Ботев“ - Калофер, Къщата музей „Иван Вазов“ – Сопот и Къщата музей „Димчо Дебелянов“ – Копривщица. Целта на литературния тур е да събере на едно място Ботев, Вазов и Дебелянов, но не в класната стая, а в двора, под сенките на високите борове в сърцето на Балкана. „Пренасянето“ на класната стая в музея отключва творческите изяви на личността на участниците.
     Специален поздрав по време на тържеството в МОН отправиха ученици от хора на 91 Немска езикова гимназия в столицата. 
 
РУО – Търговище 
 

down-shadow
down-shadow

календар

 

 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
down-shadow2
2023, Всички права запазени. Карта на сайта.Политика за защита на личните данни
Двама учители от област Търговище с награда „Константин Величков“
right-shadow