left-shadow
Двоен празник отбеляза ОУ „Л. Каравелов“ гр. Попово РИО Търговище Карта на сайта

down-shadow
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище

Двоен празник отбеляза ОУ „Л. Каравелов“ гр. Попово

     Днес, 04.11.2022 г., с тържествен концерт Основно училище „Любен Каравелов“ гр. Попово отбеляза патронния си празник и 25 години от създаването си. Сред гостите на двойния празник бяха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева и г-н Стефан Станчев – началник на отдел ОМДК в управлението. 
     Празничният ден стартира с прояви в училището. Учители и ученици изпяха химна на училището „Хубава си, моя горо“, развявайки флагчета с лика на Любен Каравелов и училищното мото „Възрожденски дух-модерно образование“. В небето полетяха 25 балона, символизиращи 25-те години юбилей.
     Проявите продължиха в концертната зала на Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий – 1984“. 
     В своето тържествено слово директорът Светослав Минчев сподели гордостта си от постиженията на учениците и техните учители през годините. Благодари на учениците, учителите, служителите и родителите.
     „Винаги, когато се празнува юбилей, такъв празник става повод да се обърне поглед назад към миналото, за да се направи равносметка на постигнатото… 25 години не са много, но тук е важна не възрастта на институцията, а постигнатото през годините. А то не е никак малко. Убедена съм, че с гордост и изключителна отговорност всички Вие следвате заветите на своя патрон Любен Каравелов, неговата любов към отечеството и чувство за справедливост… Пожелавам да сте здрави, да съхраните енергията и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи обществената значимост на своята мисия“. С тези думи началникът на РУО се обърна към ръководството и учителите и им пожела да продължават да утвърждават училището като модерно и желано място за обучение. 
     В чест на 25-годишния юбилей бяха организирани прояви, предшестващи празничния ден – конкурс за рисунка на асфалт „Моето училище“, състезание „Мама, татко и аз“, изработване на постери на тема „Животът в моето училище, животът в моя клас“ и други дейности.
     Училището води началото си от учебната 1997/1998 година, когато със заповед на МОН Първо СОУ „Христо Ботев“ и НУ „Любен Каравелов“ се преобразуват в ОУ „Л. Каравелов“. През тази учебна година в него се обучават 381 ученици от 39 учители. 
 
Галина Димитрова
Ст. експерт по ОСО в РУО – Търговище 
 

down-shadow
down-shadow

календар

 

 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
down-shadow2
2022, Всички права запазени. Карта на сайта.Политика за защита на личните данни
Двоен празник отбеляза ОУ „Л. Каравелов“ гр. Попово
right-shadow