left-shadow
Регионално управление на образованието Търговище Министерство на образованието и науката
Регионално управление по образованието - Търговище
Официален сайт
РИО Търговище Карта на сайта

down-shadow
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище

ГДБОП проведе срещи с дванадесетокласници от област Търговище

     Днес, 23.10.2023 г., в голямата зала на ОД на МВР – Търговище се проведоха две поредни срещи на служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и ученици от XII-ти клас от общините Търговище и Попово. Поводът е стартиралата  превантивна Национална програма „Предпазване на младите хора от престъпления“ на Министерството на вътрешните работи, която на територията на областта се изпълнява със съдействието на Регионално управление на образованието – Търговище. 
     В кампанията се включиха над 360 ученици от XII-ти клас от общо 11 училища от общините Търговище, Попово и Омуртаг. Темата на срещите бе „Кой е срещу мен в мрежата?“. Служителите на ГДБОП съветваха учениците как да разпознават различни опасности в интернет пространството и как да се предпазват от тях. 
     Темата и целевата група не са избрани случайно. Полицейската статистика сочи, че от лица на възраст между 18 и 25 години са извършени около 13% от всички престъпления в страната, като най-голям е делът на кражбите, управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици. Масовото използване на съвременните информационни и комуникационни технологии са допълнителен рисков фактор. Много видове престъпления се извършват, чрез използване на онлайн пространството. Младите хора, жертви на престъпления, са най-силно засегнати от посегателства против личността и собствеността, но все повече стават жертви на така наречените киберпрестъпления. Затова и целта на националната програма е недопускане извършването на престъпления, както и въвличането на младежи в такива. 
 

down-shadow
down-shadow

календар

 

  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
down-shadow2
2024, Всички права запазени. Карта на сайта.Политика за защита на личните данни
ГДБОП проведе срещи с дванадесетокласници от област Търговище
right-shadow