left-shadow
Регионално управление на образованието Търговище Министерство на образованието и науката
Регионално управление по образованието - Търговище
Официален сайт
РИО Търговище Карта на сайта

down-shadow
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище

РУО – Търговище участва в национален образователен форум, посветен на изкуствения интелект

     На 29.05.2024 г., началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева и екип експерти от управлението участваха в Национален форум EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“, който се проведе в Конгресния център в Бургас. Форумът е инициатива на РУО – Бургас и Община Бургас и има за цел да създаде пространство за диалог между образователните експерти и заинтересованите страни за промотиране на иновации в българското училище и повишаване на качеството на образованието. Над 500 бяха участниците от цялата страна, които пристигнаха в морския град, за да се запознаят с приложението на най-новите технологии в образователния процес. 
     Второто издание на форума „Вдъхновители на образователни трансформации“ бе посветено на две изключително актуални и важни теми, вълнуващи както учениците, така и техните учители – „Изкуственият интелект – предизвикателства и възможности“ и „Социално-емоционално учене“. В панелите участваха Наталия Митева – заместник-министър на образованието и науката и водещи експерти в областта на информационните технологии и психологията: университетски преподаватели, технологични експерти и педагози – практици. Заместник-министърът представи доклад „Насоки за използване на изкуствен интелект в образователната система“ и уточни, че насоките са изработени в началото на календарната година и са публикувани на сайта на МОН. Бяха дискутирани основно теми за приложението на изкуствения интелект в образованието, както и използване на възможностите на BgGPT Chat, СмарТест и други AI технологии.
    По време на форума участниците имаха възможността да разгледат практическите работилници, представящи всичко най-ново в областта на изкуствения интелект. 
 

down-shadow
down-shadow

календар

 

  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
  РУО - Търговище
down-shadow2
2024, Всички права запазени. Карта на сайта.Политика за защита на личните данни
РУО – Търговище участва в национален образователен форум, посветен на изкуствения интелект
right-shadow