left-shadow
STEAM ЦЕНТЪР ПГ РИО Търговище Карта на сайта

down-shadow
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище

STEAM ЦЕНТЪР ПГ "ХР. БОТЕВ"

 През месец май и юни 2020 година ПГ „Христо Ботев“ гр. Попово кандидатства с проект по НП „Изграждане на училищна СТЕМ среда“ за изграждане на СТЕМ център в категория за училища до 300 ученици. 
Кандидатурата премина  успешно двата етапа на кандидатстване и след одобряването на проектното предложение с изготвената документация, бюджет на проекта съобразен с оферти за ремонтни дейности, обзавеждане, оборудване и услуги, през месец ноември 2020 година започнаха дейностите по реализация на проекта.
За изпълнението на проектното предложение бизнес-партньор на училището беше „Стемо – ООД“, лидер в областта на информационните и комуникационните технологии.
Въпреки трудностите, свързани с Ковид пандемията, дейностите приключиха в планирания срок и до края на  месец май 2021 година СТЕМ центърът беше завършен.
На 24 юни 2021 година тържествено беше открит СТЕМ център „Дигитални създатели“ по Национална програма „Изграждане на училищна СТЕМ среда“. Гости на тържественото откриване бяха: г-н Ивайло Венков – Заместник областен управител, г-жа Елка Станчева – Началник на Регионално управление по образование – Търговище, г-н Христо Белчев – секретар на Община Попово, експерти от Регионално управление по образование – Търговище, гости от СУ „Св. Св. Кирил и Методи“ – Асеновград и от СУ „Н. Й. Вапцаров“ – Хаджидимово, партньори от „Стемо“ ООД – Русе, директори на училища от община Попово.
Проведеното обучение на учителския колектив за работа в новосъздаденият СТЕМ център дава възможност за реализиране на високотехнологично обучение не само в часовете по информатика и информационни технологии, но и по другите учебни предмети. С интерес учениците се включват в заниманията по интереси на клуб „Роботика“. Организират се различни състезания и ученически инициативи, квалификационни дейности, онлайн открити уроци, комбинирани (онлайн и присъствено) срещи по програма Еразъм+ и др. 
Лесната трансформация на обзавеждането в залата дава възможност за паралелното и използване за екипна работа, индивидуални изяви и релакс.  
 
 
 
 

down-shadow
down-shadow

календар

 

 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
down-shadow2
2022, Всички права запазени. Карта на сайта.Политика за защита на личните данни
STEAM ЦЕНТЪР ПГ "ХР. БОТЕВ"
right-shadow