left-shadow
STEM ЦЕНТЪР - ПГЗ РИО Търговище Карта на сайта

down-shadow
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище

STEM ЦЕНТЪР - ПГЗ

 STEM центърът е изграден по национална програма „Изграждане на училищна STEM среда”. Училището получи финансиране за малка категория 50000лв.
Центърът се използва от ученици обучавани в първи (VIII-X кл.) и втори гимназиален етап. (XI -XII кл.) Обособени са три зали , в които има изградени кътове - работилници
Първа зала – кът работилница за провеждане на часовете по диагностика и ремонт, трактори и автомобили. Оборудвана  е с лаптоп, диагностичен уред, за диагностика на автомобили, софтуер, машини за монтаж , демонтаж и баланс на автомобилни гуми. Обзаведена е с маси, столове и шкафове.
Втора зала – кът работилница за провеждане на часовете по растениевъдство , почвознание , химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, изобразително изкуство. Оборудвана е с микроскопи, лаборатория за почвен анализ, компостер, буркан с лупа за наблюдения на насекоми. Обзаведена е с  маси, столове, интерактивен мулти тъч дисплей и шкафове. Обособен е отделен творчески кът за извънкласна дейност за работа с приложен софтуер за изработване на електронни брошури, видеомонтаж, редактиране на изображения и др.
Трета зала – кът работилница , свързана със зала за заваряване, за провеждане на часовете по техническо чертане, металообработване. Обособен е отделен творчески  кът с маси и столове , лаптопи с програма за техническо чертане, ЗD принтер.
 
Официалното откриване на STEM центъра беше на 24.03.2022 год , с гости от РУО Търговище – Началник и експерти и гости от Община Търговище. Учениците се обучават в чиста и приветлива обстановка за работа със софтуер за автомобилна диагностика. Развиват и прилагат уменията си за разпечатване на фигурки /зъбни колела, лого на училището, ключодържатели и др/ на 3D принтера, развиват дигиталните си умения и умения за създаване на арт изкуство, чрез вграждане на естествени материали в създадени изображения, за получаване на картини , с които украсяваме стените на STEM центъра. В часовете по растениевъдство се създават биологични отвари за растителна защита и се изследват за въздействието им върху различни вредители.
 

down-shadow
down-shadow

календар

 

 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
 РУО - Търговище
down-shadow2
2023, Всички права запазени. Карта на сайта.Политика за защита на личните данни
STEM ЦЕНТЪР - ПГЗ
right-shadow